Saltea antiescare, tot ce trebuie să știi

Ce este o saltea antiescare

O saltea antiescare este un dispozitiv medical pentru îngrijire personală a persoanelor imobilizate la pat, fiind cel mai eficient mod de prevenire sau tratare a escarelor. Salteaua se așează pe un pat obișnuit sau pe un fotoliu, oferind bolnavului cea mai bună îngrijire în propria sa casă.

Salteaua antiescare cu compresor oferă maximul de confort bolnavului imobilizat la pat. Compresorul acționează o pompă care umflă și desumflă diferite părți ale saltelei, schimbând automat și regulat punctele de contact între corpul pacientului și saltea, îmbunătățind circulația sangvină a pacientului și prevenind apariția zonelor cu escare. O saltea antiescare ventilație și aerație reducând și umiditatea, factor favorizant bolii.

Orice saltea antiescare, dispozitiv sau tratament antiescare de pe acest site, poate fi comandat pe magazinul nostru online www.nextfarma.ro.
Comandă online

 

Cum funcționează o saltea antiescare

O saltea antiescare oferă maxim de confort persoanelor imobilizate la pat sau cu mobilitate redusă, prevenind apariția și ajutând la vindecarea escarelor.

Salteaua poate fi așezată atât pe un pat normal cât și pe un fotoliu, oferind bolnavului posibilitatea de a schimba poziția, eliberând corpul de presiunea cauzată de statul la orizontală (decubit). Salteaua antiescare oferă ventilație și aerație reducând umiditatea la nivelul pielii, factor favorizant distrugerii localizate a țesutului.

Sistemul antidecubit al saltelei antiescare cu compresor previne apariția necrozei la nivelul țesuturilor superficiale ale bolnavilor imobilizați la pat. Compresorul acționează o pompa care scade și crește alternativ presiunea aerului în celulele saltelei antiescare. Astfel, se schimbă cu regularitate punctele de presiune ale saltelei asupra corpului, se îmbunătățește circulația sangvină a pacientului și se previne apariția zonelor cu escare.Compresorul trebuie să funcționeze în permanență, atât timp cât bolnavul stă pe saltea, pentru a asigura umflarea și dezumflarea alternativă a celulelor.

Avantajele unui tratament antiescare prin sistem antidecubit

  • o saltea antiescare este confectionată din materiale certificate;
  • este ușor de instalat și de folosit;
  • asigură îngrijirea individuală la domiciliu a bolnavului pe termen lung; 
  • ajută la îmbunatățirea circulației sângelui;
  • sporește confortul utilizatorului.

Cine poate folosi o saltea antiescare

Saltelele antiescare cu compresor sunt folosite pentru îngrijirea individuală la domiciliu, pe termen lung, a persoanelor imobilizate la pat sau cu grad redus de mobilitate. Aceste saltele sunt o necesitate pentru îngrijirea acestor bolnavi, atât pentru tratarea escarelor existente cât și pentru prevenirea apariției lor, sporind considerabil gradul de confort acestora și al persoanelor care îi îngrijesc.

Cea mai simplă metodă de a scădea riscul apariției escarelor este evitarea statului în aceeași poziție pentru perioade îndelungate de timp. În multe cazuri, acest lucru este imposibil, iar cel mai eficient mod de prevenire a escarelor este o saltea antiescare, care modifică cu regularitate zonele de contact ale saltelei cu corpul pacientului. 

Deși multe persoane consideră că prețul pentru o saltea antiescare este prea mare, costurile vindecării escarelor le depășesc cu mult pe cele ale saltelelor antiescare medicinale.

Orice saltea antiescare, dispozitiv sau tratament antiescare de pe acest site, poate fi comandat pe magazinul nostru online www.nextfarma.ro.
Comandă online

 

Ce înseamnă ...

 

Escara - definiție

Escara are ca definiție medicală distrugerea localizată la nivelul țesuturilor superficiale ale organismului ce apare la persoanele imobilizate la pat sau cu mobilitate redusă. Escara afectează mai ales zonele de sprijin a bolnavului pe suprafața patului și poate surveni în doar câteva ore pentru bolnavii imobili (comă, paralizie) sau cu o stare generală proastă (deshidratare). Escara poate fi prevenită prin schimbarea frecventă a poziției pacientului și îngrijiri locale precum curățarea și aerisirea locului. Pentru vindecarea sau prevenția apariției escarelor se recomandă folosirea unei saltele alternative, compusă din mai multe segmente care se umflă și se dezumflă alternativ.

Decubit - definiție

Prin decubit se înțelege, din punct de vedere medical, poziția corpului când este întins la orizontală. Postura corpului alungit pe plan orizontal poate fi dorsală (pe spate), ventral (pe burtă) sau lateral drept sau stâng. Se mai înțelege și rană cangrenată, care apare uneori pe pielea persoanelor silite să stea mult timp la orizontală în pat. Prin sistem antidecubit se înțeleg un sistem care ajută bolnavul imobilizat la pat să schimbe poziția corpului și să prevină escara prin eliberarea presiunii prelungite asupra unor zone a corpului.

 

First Name
Augustin
Last Name
Dita