PermaFoam Classic

PermaFoam Classic :: Saltea-Antiescare.ro
Producător:
HARTMANN
În stoc
160,00 lei

PermaFoam Classic este o spumă dintr-un polimer hidrofil cu structură tridimensională care poate absorbi eficient exsudatul dintr-o plagă, asigurând un mediu umed pentru aceasta.

PermaFoam Classic Border dispune în plus de o margine autoadezivă acoperită cu un adeziv din poliacrilat.

 

Compoziţie PermaFoam Classic Border

 

 • Spumă din poliuretan (PU)
 • Poliacrilat
 • Folie din poliuretan (PU)

 

Indicații PermaFoam Classic Border

PermaFoam Classic este un pansament din spumă de poliuretan steril, fără substanțe active, de unică folosință, indicat pentru plăgi acute și cronice cu nivel de exsudat moderat până la abundent, cum ar fi ulcerele venoase (ulcerele de gambă), ulcere de decubit de grad II-IV, ulcerele diabetice la picior, zonele de prelevare a grefelor, zonele afectate de abraziuni, incizii.

 

Mod de aplicare PermaFoam Classic Border

 1. Curățați plaga cu ser fiziologic sau conform instrucțiunilor medicului clinician și uscați delicat zona înconjurătoare.
 2. Alegeți o dimensiune a pansamentului adecvată pentru plagă, asigurându-vă că partea absorbantă centrală depășește marginile plăgii cu circa 1-2 cm.
 3. În cazul în care utilizați versiunea neadezivă a PermaFoam Classic: aplicați PermaFoam Classiccu partea albă pe plagă, astfel încât stratul exterior de culoare bej să fie orientat în sus. Fixațipansamentul cu un mijloc auxiliar de fixare.
 4. Atunci când utilizați PermaFoam Classic Border: îndepărtați foliile de protecție, aplicați partea albăa pansamentului din spumă pe plagă și apăsați ferm marginile adezive.
 5. PermaFoam Classic poate rămâne pe plagă până la 7 zile. Rețineți că frecvența schimbăriipansamentului depinde de starea plăgii și de cantitatea de exsudat. Durata totală a tratamentului poate ajunge până la 30 de zile în cazul utilizării îndelungate.

 

Contraindicații PermaFoam Classic Border

PermaFoam Classic este contraindicat la pacienții care pot fi alergici la oricare dintre ingredientele sale.

 

Măsuri de precauție PermaFoam Classic Border

 • Nu utilizați produsul în cazul plăgilor infectate.
 • Dacă apar înroșirea sau reacții alergice, întrerupeți tratamentul cu PermaFoam Classic.
 • Dacă plaga a fost cauzată de o tulburare circulatorie sau de un ulcer diabetic la picior, verificați zilnic starea plăgii.
 • Îndepărtați produsul înainte de a aplica tratamente prin radiații, inclusiv radiografii, terapii ultrasonice, termoterapie și terapie cu microunde.
 • Nu utilizați PermaFoam Classic în combinație cu apă oxigenată.

 

Eliminarea produsului PermaFoam Classic Border

Pentru a minimiza riscul eventualelor pericole de infecție sau al poluării mediului, componentele ce pot fi eliminate ale PermaFoam Classic trebuie să fie supuse procedurilor de eliminare conforme legilor, regulamentelor și reglementărilor locale aplicabile și standardelor de prevenire a infecțiilor.

 

Măsuri speciale de precauție

Deoarece nu există date disponibile care să susțină utilizarea acestui pansament la grupuri sensibile de pacienți, cum ar fi sugarii, copiii, femeile însărcinate sau care alăptează și, la fel nu există date care să contraindice utilizarea la aceste grupuri sensibile de pacienți. Din acest motiv, în aceste situații, pansamentul trebuie utilizat cu precauție, pe baza recomandării unui medic clinician.
Notificăm utilizatorul și/sau pacientul să raporteze producătorului și autorității competente din Statul
Membru în care se află utilizatorul și/sau pacientul orice incident grav apărut în contextul utilizării dispozitivului.
Reutilizarea unui dispozitiv medical de unică folosință este periculoasă. Reprocesarea dispozitivelor în vederea reutilizării le poate afecta serios integritatea și performanțele.