Oximed spray cutanat

Oximed spray cutanat :: Tratament antiescare
Producător:
SC MEBRA SRL
În stoc
35,00 lei

Oximed spray cutanat indicații terapeutice:

  • Dermatite de contact suprainfectate. Ulcere cutanate
  • Arsuri chimice sau termice
  • Leziuni de decubit.

 

Compoziție Oximed spray cutanat:

Oxitetraciclina HCL, hidrocortizon alcool, sorbitan trioleat, miristat de izopropil, freon

 

Utilizare / administrare:

Dupa prealabila curatire a pielii se agita flaconul spray si se pulverizeaza pe zona lezata de la o distanta de cca 15 cm. Procedura se repeta de 2-4 ori/zi.

 

Indicații:

Se recomanda in: dermatoze (eczema alergica, neurodermatita diseminata sau circumscrisa, prurit cu lichenificare, dermatita eczematoida, eczeme alimentare necomplicate sau suprainfectate); dermatite de contact, prurit anal, vulvar si scrotal nespecific, ulcus crusis de etiologie varicoasa, ischemica sau traumatica, arsuri chimice sau temice, leziuni de decubit.

Când se aplică în zona feţei se recomandă măsuri adecvate de protecţie a nasului şi ochilor pentru evitarea inhalării şi administrării pe mucoasa conjunctivală.

Durata tratamentului nu trebuie să depăşească 7 zile. Dacă nu se observă ameliorarea simptomatologiei, această situaţie poate fi dată de extinderea ocultă a infecţiei mascată de glucocorticoid. Se urmăreşte eventuala apariţie a unor tulpini rezistente la oxitetraciclină sau suprainfecţii cu fungi.

Aplicarea îndelungată sau repetată trebuie evitată datorită riscului de sensibilizare.

Absorbţia glucorticoidului poate fi crescută dacă se utilizează pe zone întinse sau sub pansament ocluziv. În acest caz trebuie luată în considerare posibilitatea apariţiei efectelor sistemice.

Dacă apar manifestări de hipersensibilitate, administrarea trebuie întreruptă.

Atentionari speciale

Ca şi alte tetracicline, oxitetraciclină este în general ineficace în infecţiile determinate de Pseudomonas sp. şi Proteus sp. Deoarece aceste microorganisme sunt recunoscute că infectează secundar leziunile exudative din dermatoze, este necesară identificarea prealabilă a microorganismelor implicate şi sensibilităţii la antibiotice.

Deoarece nu se cunoaşte gradul absorbţiei după administrarea topică a tetraciclinei nu se recomandă administrarea pe suprafeţe întinse la copii până la 8 ani (datorită riscului teoreticde afectare a dentiţiei permanente).

Sarcina şi alăptarea

Este contraindicată administrarea OXIMED pe suprafeţe întinse în timpul sarcinii şi alăptării (datorită riscului teoretic de afectare a dentiţiei permanente datorită prezenţei oxitetraciclinei).

Doze si mod de administrare :

Oximed se pulverizează (după agitarea flaconului) timp de 2-3 secunde la nivelul zonei de tratat, de la o distanţă de 15 cm. OXIMED se aplică după curăţirea prealabilă a pielii, atunci când este posibil. Administrarea se repetă de 2-4 ori pe zi.

Oximed este utilizat numai pentru administrarea topică (aplicarea locală).

 

A se citi cu atenţie şi în întregime prospectul înainte de utilizare deoarece el conţine informaţii importante pentru dumneavoastră.

PRODUCĂTOR: S.C. Mebra S.R.L.